Minicursus bordtekenen – Inleiding

Een bord voor je klas

Duidelijk geschreven, goed ingedeeld bordwerk en mooie bordtekeningen geven structuur, ze verhelderen je instructie, ze inspireren en geven sfeer in je groep.
Bordtekenen is een specifieke vaardigheid, dus…

Bordtekenen kun je leren!

 

Misschien herinner je je de schematische bordtekening over de werking van een sluis of de mooie bordtekening na een herfstwandeling.

 

 

 

 

 

Of misschien stond je naam op het bord als je geslaagd was voor je zwemdiploma!

Het is aan jou om de kinderen uit jouw klas te inspireren.

 

 

 

Natuurlijk  kun je met een bordtekening je instructie ondersteunen.
Ook in het tijdperk van het digiboard is een krijttekening speciaal.

 

 

 

 

Minicursus

Met deze ‘Minicursus bordtekenen’  leer je de beginselen van tekenen op een (krijt)bord. Alle tekeningen die in deze minicursus zijn opgenomen, zijn gemaakt door eerstejaars studenten aan Hogeschool iPabo (Amsterdam en Alkmaar) tijdens hun eerste les bordtekenen. Ze hebben ongeveer anderhalf uur aan de tekeningen gewerkt.

De cursus bestaat uit drie onderdelen: Strategie, Tips & tricks en Aan de slag. Bij elk onderdeel zijn voorbeelden van studenten opgenomen.

 

Digitaal schoolbord?

Werkt jouw school met digitale schoolborden? Gebruik dan naast je digitale schoolbord bij voorkeur een krijtbord en geen whiteboard. Een whiteboard heeft veel minder mogelijkheden dan een krijtbord en voor het stof hoef je het niet te laten (stofvrij krijt). Een krijtbord is bovendien prima schoon te houden met een natte spons.