Minicursus bordtekenen – Inleiding

Bordtekenen kun je leren!

 

 

Een mooie bordtekening verhoogt de sfeer in je groep.

Misschien herinner je je de mooie bordtekening na de herfstwandeling.

 

 

Of misschien stond je naam op het bord als je geslaagd was voor je zwemdiploma!

 

Het is aan jou om de kinderen uit jouw klas zo’n zelfde gevoel te laten beleven en ze een mooie herinnering mee te geven.

 

 

 

Natuurlijk  kun je een bordtekening ook heel functioneel gebruiken, maar in dit tijdperk van het digiboard is een krijttekening toch speciaal.

 

 

 

 

Minicursus

Met de ‘Minicursus bordtekenen’  leer je de beginselen van tekenen op een (krijt)bord. Alle tekeningen die in deze minicursus zijn opgenomen, zijn gemaakt door eerstejaars studenten aan Hogeschool iPabo (Amsterdam en Alkmaar) tijdens hun eerste les bordtekenen. Ze hebben ongeveer anderhalf uur aan de tekeningen gewerkt.

De cursus bestaat uit drie onderdelen: Strategie, Tips & tricks en Aan de slag. Bij elk onderdeel zijn voorbeelden van studenten opgenomen.

 

Digitaal schoolbord?

Werkt jouw school met digitale schoolborden? Gebruik dan naast je digitaal schoolbord bij voorkeur een krijtbord en geen whiteboard. Een whiteboard heeft veel minder mogelijkheden dan een krijtbord en voor het stof hoef je het niet te laten (stofvrij krijt). Een krijtbord is bovendien prima schoon te houden met een natte spons.